Naučna dostignuća važna za svakog poljoprivrednika

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pozdravio je učesnike seminara „Izazovi poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini" koji je po deveti put organizovan na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Bijeljina istakavši da se Gradska uprava trudi da poljoprivrednicima Semberije približi sva tehnološka i naučna dostignuća u ovoj oblasti.

Republika Srpska 10.03.2021 | 13:50
Naučna dostignuća važna za svakog poljoprivrednika

- Semberija posjeduje ogromne proizvodne potencijale, a posredstvom gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i Agrarnog fonda trudićemo se da ovakvih seminara bude više i da poljoprivrednim proizvođačima omogućimo što veću konkurentnost na tržištu – naveo je Petrović.

U okviru seminara, koji je podržan od strane projekta Evropske unije „Viral", održana su sljedeća predavanja: Mogućnosti intenziviranja proizvodnje mlijeka u govedarstvu na području Semberije, Značaj mikroorganizama u poljoprivrednoj proizvodnji, Posebni sistemi gajenja u cilju povećanja održivosti ratarske proizvodnje, Primjena bespilotnih letjelica u preciznoj poljoprivredi i redovnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Partneri u organizovanju seminara su Grad Bijeljina, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Кomora inženjera poljoprivrede Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dakle,

10.03.2021 13:16

Poljoprivreda koju mozes sam. Poljoprivreda za baste, domacinstva, zadruge, Srpsku i za medjunarodnu trgovinu. Poljoprvreda bez trgivinskih odnosa i sa trgovinskim odnosima. Uloga visoke odgovornosti za gradonacelnika, je ustvari da objavljuje mogucnosti i potrebe kako bi se mogao sto veci broj nacina i ljudi predloziti resurse za probleme. Tako da svi pomalo mogu pomoci rad gradonacelnika. Ali nista bez mape Bijeljine. Za sada nacelnik Bijeljine je odlucio da ne bude ustovljen, i da suradjuje, ali sada je vrijeme za posao i sajt Bijeljina, po kom ce SNSD cijeniti SDS. Tek onda mozemo uci u korekcije SNSDa. Dotle SNSD za vas je pojam. 1/5-2 Mars na posao.

ODGOVORITE
Name

Пдп

10.03.2021 20:51

Данас је у Рудом Кошарац и начелник општине Богдановић поделио саднице шљиве и пумпе за прскање воћа.Све би то било уреду да је подељено руђанским пољопривредницима као што је објављено на страници СНСД-а, него је подељено само члановима СНСД-а.Дискриминација и подјела је на овој општини од стране замјеника начелника, жалосно, такође и превоз дјеце из Ресића је организован али само СНСД дјеца, остали пешаче.